Megjelenítés módja:
 
Előző 1 554 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Almaleves

Hozzávalók

az alapléhez:
40-50 dkg libacsont
1 sárgarépa
1 ág halványzeller, só
1-2 babérlevél
néhány szem fekete bors
a leveshez:
1 közepes vöröshagyma
1 nagyobbacska alma
4-5 dkg vaj vagy
Rama margarin
1 kiskanál finomliszt
5-6 ev?kanál fehérbor
1-1,5 dl f?z?tejszín
a tálaláshoz:
30-40 dkg szép libamáj
(lehet II. vagy
III. osztályú is)
3-4 dkg vaj
1 kisebb alma

      Az alapléhez a csontokat, ha lehet, egy kissé földaraboljuk. A megtisztított zöldséget kockákra vágjuk, a csonttal együtt fazékba szórjuk. 1,2 liter vizet ráöntünk, sózzuk, f?szerezzük, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon 45 percig f?zzük, ezután lesz?rjük. A leveshez való hagymát megtisztítjuk, és vékonyan fölszeleteljük, ahogyan a kicsumázott almát is. Az olvasztott vajon együtt néhány percig pirítjuk-pároljuk, majd a liszttel meghintjük. Kevergetve épp csak 1 percig sütjük, azután az alaplével - aminek kb. 1 liternek kell lennie - fölöntjük. A borral ízesítjük, kevergetve fölforraljuk, és kis lángon 20 percig f?zzük. Ha kész, merül?mixerrel pürésítjük, átsz?rjük, a tejszínnel dúsítjuk, megforrósítjuk. Közben a tálaláshoz szánt májat csinos kis darabokra vágjuk, az olvasztott vajon pár perc alatt megsütjük. Az almát meghámozzuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük, és a májjal együtt csak a legutolsó pillanatban, az asztalnál rakjuk a levesbe.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 340 kcal / 1430 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor (Tokaji sárgamuskotály 2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY