Megjelenítés módja:
 
Előző 1 7 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Amerikai sült tojás

Hozzávalók

35 dkg darált sertéshús
15 dkg reszelt burgonya
1 tojás
2 ev?kanál zsemlemorzsa
2 gerezd zúzott
fokhagyma
2 kiskanál Worcester-
mártás
1-1 mokkáskanál
szárított kakukkf?
és rozmaring
1-1 csapott mokkáskanál
?rölt bors és fölaprított
zsályalevél
1 csapott kiskanál só
8 f?tt tojás
a bundázáshoz:
10 dkg zsemlemorzsa
5-6 dkg kukoricapehely
3 dkg vaj
2 tojás
a tepsi kikenéséhez:
2 ev?kanál olaj

      A húst a lereszelt és kinyomkodott burgonyával, a tojással, a zsemlemorzsával, a f?szerekkel és az ízesít?kkel jól összedolgozzuk. Nyolc egyenl? részre osztjuk, majd a f?tt tojásokat körbetapasztjuk vele. A zsemlemorzsát az összetört kukoricapehellyel és az olvasztott vajjal összekeverjük. A tojásokat beleforgatjuk, majd a fölvert tojásba mártjuk, azután a morzsában újra meghempergetjük. Megolajozott tepsire rakosgatjuk és forró süt?ben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 18-20 percig sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 620 kcal / 2592 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Villányi kékfrankos 2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY