Megjelenítés módja:
 
Előző 1 498 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sonkás burgonya felfújt

Hozzávalók

50 dkg burgonya
4 tojás, 1 dl tejföl
5-10 dkg f?tt füstölt hús

a forma kikenéséhez:
zsír és zsemlemorzsa

      A burgonyát héjában megf?zzük, megtisztítjuk, majd áttörjük. A tojások sárgájával, a tejföllel, az apróra vágott f?tt füstölt hússal elkeverjük és ha kell, megsózzuk. Végül a habbá vert tojásfehérjéket óvatosan beleforgatjuk. Kizsírozott, morzsával megszórt t?zálló tálba vagy formába töltjük, és forró süt?ben (kb. 200 oC) 5 percig er?s, majd taka-réklánggal (kb. 150 oC) kb. 35 perc alatt aranysárgára sütjük.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 348 kcal / 1460 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Egri chardonnay barrique `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY