Megjelenítés módja:
 
Előző 1 356 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Hagymás kotlett

Hozzávalók

4 csapott kiskanál Kotányi grill f?szersó vagy Kotányi grillpác
4 ev?kanál olaj
4 szelet, egyenként kb. 16 dkg-os csontos sertés-
karaj
a mártáshoz:
1 csomó dundi
újhagyma
4 ev?kanál olaj
1 kiskanál cukor
1 mokkáskanál ételízesít? por
1 dl tejszín
1 kiskanál liszt
a körethez:
30 dkg gomba
2 paradicsom
1 kisebb cukkini vagy padlizsán
olaj, rozmaring
1 kg burgonya
7 ev?kanál liszt
3 tojás
1 mokkáskanál ?rölt köménymag
a sütéshez:
olaj
1-2 kiskanál tejföl

4 közepes vöröshagyma
2 ev?kanál liszt

      A f?szerkeveréket az olajba keverjük. A húsokat megmossuk, leszárogatjuk, majd a f?szeres olajjal alaposan bedörzsöljük. A szeleteket egyenként alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára a h?t?be tesszük. Másnap a csomagokat közepesen forró süt?ben 15 percig sütjük. Kicsomagolva, parázs fölött is megsüthetjük (oldalanként kb. 4-4 perc). Miel?tt a pecsenyét megsütjük, a mártást és a köreteket készítjük el. El?bbihez az újhagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd az olajon a cukor társaságában megpirítjuk. Egy kevés ? kb. 3 deci vízzel ? fölöntjük, az ételízesít?t beleszórjuk, 4-5 percig f?zzük. Ezután a tejszínnel simára kevert liszttel s?rítjük, 1 percig forraljuk, végül átsz?rjük. A körethez a gombát, a paradicsomot és a cukkinit (padlizsánt) megtisztítjuk. A gombát nagyobb cikkekre, a paradicsomot félbe, a cukkinit (padlizsánt) fél centi vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk, rozmaringot morzsolunk rá és egy kevés olajjal meglocsoljuk. Tepsiben vagy parázs fölött a hús mellett sütjük, ugyanannyi ideig, mint a pecsenyét. A burgonyát finomra reszeljük, a liszttel és a tojásokkal összedolgozzuk (1-2 ev?kanálnyi tejföllel is lazíthatjuk). 1 kiskanál sóval ízesítjük, a köménnyel f?szerezzük. Négyfelé osztjuk, majd egy kevés forró olajban, palacsintasüt?ben megsütjük. Ez oldalanként kb. 3-3 perc. Már csak a sült hagyma van hátra. Ehhez a hagymát megtisztítjuk, 2 milliméter vastagon fölszeleteljük, gy?r?ire szedjük, majd kissé megsózzuk és a lisztben megforgatjuk. B?, forró olajban 3 perc alatt aranybarnára sütjük, végül papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. Tálaláskor a sült karajra pirított hagymát halmozunk és körberakjuk a gombával, paradicsommal és padlizsánnal. A burgonyalepényt és a mártást külön kínáljuk hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc+a hús érlelése.
Egy adag: 1097 kcal / 4586 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói Tramini `98).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY