Megjelenítés módja:
 
Előző 1 378 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Olaszos kotlett

Hozzávalók

4 csapott kiskanál Kotányi steak f?szerkeverék vagy Kotányi
barbecue-keverék
4 ev?kanál olaj
4 szelet, egyenként kb. 16 dkg-os csontos sertéskaraj
a körethez:
1 vöröshagyma
3-4 ev?kanál olaj
3-4 paradicsom
50 dkg cukkini
1 sárga húsú paprika
3 gerezd fokhagyma
1 ev?kanál paradicsompüré
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 kiskanál szárított origano

      A f?szerkeveréket az olajba keverjük. Utána alaposan a húsba dörzsöljük és fóliába csomagolva, minimum 1 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára h?t?szekrénybe tesszük. Ugyanúgy sütjük meg, mint a hagymás kotlettet. A körethez a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, és az olajon, kis lángon addig fonnyasztjuk, amíg a paradicsomot el?készítjük. Ehhez a szemeket meghámozzuk ? ha kell, le is forrázhatjuk ?, majd a cukkinivel és a paprikával együtt másfél centis kockákra vágjuk. Együtt a hagymára dobjuk, közepes lángon, kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ha már lehet kapni zsenge padlizsánt, fölkockázva azt is tehetünk bele. A zúzott fokhagymával és a paradicsompürével ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül az origanóval f?szerezzük. Nagyétk?eknek sült burgonyát is kínálhatunk mellé.


Elkészítési id?: 35 perc+a hús érlelése.
Egy adag: 475 kcal / 1986 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Villányi Cabernet Sauvignon `97).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY