Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1375 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Dupla sajtsaláta f?szeres kenyérkockákkal

Hozzávalók (4 személyre)

3 szelet fehér kenyér
1 kiskanál csemege
pirospaprika
1 nagy gerezd zúzott
fokhagyma
3 ev?kanál olívaolaj
1 nagy fej saláta
(bármilyen fajta lehet,
akár két kicsi vegyesen is)
2 érett avokádó
2 ev?kanál citromlé
?rölt bors
1 nagy kígyóuborka
25 dkg feta sajt
6-8 dkg reszelt
parmezánsajt
az öntethez:
4 ev?kanál olívaolaj
2 kiskanál citromlé
1 gerezd zúzott
fokhagyma
2-2 kiskanál Worcester-
mártás és majonéz

      A kenyérszeleteket - miután héjukat levágtuk - kétcentis kockákra daraboljuk. A pirospaprika, a zúzott fokhagyma és az olívaolaj keverékében alaposan megforgatjuk. Egy nagy tepsiben szétterítjük, majd forró süt?ben, többször megrázogatva 8-10 perc alatt ropogósra sütjük. A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, leszárogatjuk. A két avokádót félbevágjuk, magját eltávolítjuk, majd húsát a héjból kiemelve fölszeleteljük. A citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon, és egy kevés borsssal behintve félrerakjuk. Az uborkát megmossuk, leszárogatjuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát fölszeleteljük vagy kockákra vágjuk. A fetát lecsöpögtetjük, a kenyérkockákhoz hasonlóan feldaraboljuk. Az így el?készített összes hozzávalót egy nagy tálban a reszelt parmezánnal összedolgozzuk. Az öntethez valókat simára keverjük. Csak tálaláskor öntjük a salátára, nehogy a kenyérkockákat eláztassa.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 623 kcal / 2605 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Siklósi rajnai rizling 2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY