Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1343 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Világszép gyümölcskocsonya

Világszép gyümölcskocsonyaHozzávalók (6 személyre)

80 dkg friss eper, szeder, málna és áfonya vegyesen lehet másféle is a lényeg, hogy piros és kékes fekete gyümölcsök egyenl? arányban legyenek
4 dl teszín
4 dkg zselatinpor
6-8 ev?kanál cukor
4 dl joghurt

      A gyümölcsöket megmossuk, lecsöpögtetjük. A fele tejszínt a zselatinporral és a cukorral szorgalmasan kevergetve 2-3 percig forraljuk, amíg a zselatin elolvad. Kicsit h?lni hagyjuk, majd a többi tejszínnel és a joghurttal összekeverjük. Miel?tt megkocsonyásodhatna ? vagyis még langyosan ? az egynegyedét egy nedves celofánnal kibélelt püspökkenyérformába simítjuk, majd az egyik fajta gyümölcsöt egyenletesen rászórjuk. H?t?szekrényben dermedni hagyjuk, de akár a mélyh?t?be is betehetjük. A maradék zselatinos, tejszínes keveréket a m?velet folytatásáig vízg?zre állítjuk, nehogy megkocsonyásodjon, közben többször megkeverjük. Ha a formába töltött tejszínes gyümölcsréteg megszilárdult, a zselatinos tejszínt a t?zr?l lehúzzuk. Kicsit h?lni hagyjuk, a következ? negyedét az els? réteg gyümölcsre kenjük, újabb sor, de más szín? gyümölccsel megszórjuk és újra beh?tjük. A maradék zselatinos masszát ismét vízg?zre tesz-szük. A rétegezést így folytatjuk, de ügyeljünk arra, hogy a tetejére ne gyümölcs kerüljön. Amikor teljesen megdermedt, a celofán segítségével ügyesen kiemeljük a formából. Miután a gyümölcskocsonyát ?lemeztelenítettük?, forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastagon fölszeleteljük.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 358 kcal / 1497 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor (Royal oporto tawny).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY