Megjelenítés módja:
 
Előző 1 465 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Félangolos báránysült

Félangolos báránysültHozzávalók

80 dkg kicsontozott
báránycomb
1-1 kiskanál ?rölt bors
és morzsolt rozmaring
1 ev?kanál mustár
a pácoláshoz és a sütéshez:
olaj
a mártáshoz:
1 ev?kanál liszt
4 dkg Rama margarin
8 ev?kanál mustár
2-2 dl tejszín és húsleves
1 dl fehérbor
vagy pezsg?
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem

A húst borssal, rozmaringgal és mustárral bedörzsöljük, tálba fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor megforgatjuk. Ha az olajjal takarékoskodni szeretnénk, akkor a húst az olajjal körbekenjük, majd szorosan alufóliába tekerjük. A sütés napján a húst - miután páclevét kissé lecsöpögtettük - kiolajozott serpeny?ben, közepesen er?s lángon mindkét oldalán aranysárgára sütjük, majd el?melegített süt?be tolva, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha megpuhult, de a közepe rózsaszín? (nem nyers!) marad. A mártáshoz a lisztet az olvasztott margarinon megfuttatjuk, a mustárt belekeverjük, a tejszínnel, a húslevessel és a borral vagy pezsg?vel felengedjük. A péppé zúzott fokhagymával meg a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Felforraljuk, és csak 3-4 percig f?zzük, amíg a mártás kissé bes?r?södik. Tálaláskor a húst rostjaira mer?legesen fölszeleteljük, a mártással körülöntjük. Párolt zöldség illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc + a hús érlelése.
Egy adag: 536 kcal / 2252 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor 

Jótanács: A mártás különlegesebb ha többféle mustárral készül. - Aki kedveli az er?s ételeket, csak csíp?s mustárt használjon hozzá..


Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY