Megjelenítés módja:
 
Előző 1 401 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sonkás pórétekercs

Hozzávalók

4 vékony szál póréhagyma
8 vékony szelet füstölt,
f?tt sonka
20 dkg konzervkukorica
1 nagy paradicsom
a mártáshoz:
diónyi vaj, 1 púpozott
ev?kanál finomliszt
3 dl tej, só, ?rölt bors
2 kiskanál mustár
a tetejére:
5 dkg reszelt sajt

      A póréhagymákat keresztben kettévágjuk, megmossuk és leforrázzuk. Lecsöpögtetjük, majd egyenként egy-egy sonkaszeletbe tekerjük. Ezeket kivajazott t?zálló tálba egymás mellé fektetjük, majd a kukoricát és az apró kockákra vágott paradicsomot rászórjuk. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk benne és a tejjel feleresztjük. Habver?vel kevergetve mártás s?r?ség?re f?zzük. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük, és a sonkás póréhagymára öntjük. A sütés befejezése el?tt 10 perccel reszelt sajttal megszórjuk, hogy ráolvadjon, de vigyázzunk, nehogy meg-égjen, mert keser? lesz. Köze-pesen meleg süt?ben (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 30 percig sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 303 kcal / 1267 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói furmint `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY