Megjelenítés módja:
 
Előző 1 263 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Mexikói csirke

Hozzávalók

3 nagy csirke comb(alsó, fels? egyben)
chili szósz
4 bors f?szerkeverék
piros arany
4-5 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
só, bors

      Tehát fussunk neki. Els? lépésben kb. 10-15 dkg margarint felolvasztunk a serpeny?ben. Közben felvágunk 2 vöröshagymát, nem túl apró darabokra. A fokhagymát is feldaraboljuk, jó apróra. A combokat kifilézzük, így sokkal gyorsabban megf? a husi. Ha van puszta ízesétés? csirkénk, az nagyon jó, a Tesco-ban lehet venni, ha nincs az sem gáz, leírom hogyan lehet csinálni otthon. Igaz így kicsit macerásabb a dolog, de nagyon finom. Ezt a recept végén fejtem ki inkább. Tehát vegyük alapul, hogy van már el?készített csirkénk. Ha a vaj megolvadt, beletesszük a hagymát, megpirítjuk nem túl sokáig persze, éppen csak egy kis színe legyen, aztán rádobjuk a húst (filézve ugye), gyorsan lepirítjuk és mehet rá a fokhagyma is. Ha ez is kész, akkor só, bors, piros arany ízlés szerint, és a chili szószból b?ven, jó b?ven. Nem lehet elrontani.:-) Kevés víz is kell alá, 1 dl kb. Forraljuk fel, aztán tegyük bele a maradék hagymát, amit már karikára vágtunk közben. Fed? rá és 10 perc múlva skubi, vagyis keverd meg. Kicsit figyel?s a dolog, mert 10 percenként nem árt ránézni, nehogy leégjen. Ha kell a vizet pótoljuk, különben szenes csirkét kapunk. Ha túl sok víz kerül rá utoljára semmi gond, mert a fed?t leveszed, és így f?zöd, amíg a levét el nem f?tte. Én wokban készítettem, nagyon ízletes, szaftos husi. Rizzsel is finom, de kenyérrel vacsinak is nagyon jó, kis céklával. És akkor jöjjön a mexikói pipi otthon: Kevés olajba raksz 2 ev?kanál pirospaprikát, jó sok borsot, ha lehet akkor nem az ?rölt változatot, hanem a 4 bors keveréket. Só, mehet bele egy kis piros arany is. Hagyma is mehet bele, de ez nem fontos. Ezt jól összekevered, és a husit beleforgatod. Legalább 30 perc pihen? a h?t?ben. A receptet Via küldte.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY