Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1597 1 2 ... 1631  Utolsó


Agglegénykompót

AgglegénykompótHozzávalók

      E rumban eltett vegyes gyümölcs elkészítése olyan egyszer?, hogy még agglegények is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele. Egy ötliteres uborkásüveg aljára egy kevés cukrot szórunk, majd egy sor megmosott, kicsumázott epret teszünk rá. Meghintjük ujjnyi vastagon cukorral, majd annyi rumot öntünk rá, hogy b?ven ellepje. Az üveget lefedjük, majd ahogy érnek a gyümölcsök, mindegyikb?l egy-egy sort teszünk bele ? cseresznyét, meggyet, ribiszkét, barackot, körtét, dinnyét, sz?l?t. A nagyobb gyümölcsök kimagozva, cikkekre vágva kerülnek az üvegbe. Minden réteget cukorral megszórunk, s annyi rumot töltünk rá, hogy a gyümölcsöket ellepje. Ha az üveg megtelt (augusztus végén), a tetejére még 1-2 kanál rumot locsolhatunk és az üveget lezárva h?vös, sötét helyre tesszük. A bef?ttet legkorábban advent idején bonthatjuk fel. Nemcsak önmagában finom: lesz?rt levét gyümölcslik?rként is kínálhatjuk, s?t, finom ünnepi desszerteket is díszíthetünk vele.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY