Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1047 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Egreszselé

Hozzávalók

1,5 kg egres
7 dl száraz fehérbor
1 kg bef?z?cukor

      Az egrest megtisztítjuk, a borral és 3 deci vízzel leöntve felforraljuk. 10 percig forrni hagyjuk, majd tüllkend?vel bélelt szitába öntjük, és kb. 2 órán keresztül csöpögni hagyjuk. Ezután a kend? csücskeit összefogjuk és egy fakanál nyelére kötjük, egy fazék peremére fektetve így a maradék lé is kicsöpöghet. Az így nyert levet, aminek 1,2 liternek kell lennie, a bef?z?cukorral felforraljuk, 3 percig f?zzük, majd a fert?tlenített, meleg üvegekbe töltjük. A csavaros fed?vel azonnal lezárjuk az üvegeket és fejre állítjuk. Aki kedveli a különlegességeket, az üvegekbe egy-egy megmosott, leszárított menta- vagy citromlevelet is dobhat.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY