Megjelenítés módja:
 
Előző 1 691 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Távol-keleti spárgaleves

Hozzávalók

50 dkg közepes vastag-
ságú vagy levesspárga
2 újhagyma
kis darab friss gyömbér
1 piros csilipaprika
3 ev?kanál olaj
1 dl konzerv kókusztej
1 kisebb citromf?
4 dl zöldségleves (leves-
kockából is készülhet), só
1-1 ev?kanál zöld-
citromlé, szezámolaj
és szezámmag
fél csokor korianderzöld

      A spárgát megtisztítjuk, a fejeket levágva félrerakjuk. A szálakat hosszában kettévágjuk, majd földaraboljuk. Az újhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, az el?bbit karikákra vágjuk, az utóbbit finomra aprítjuk. A csilipaprikát kettéhasítjuk, magházát kiemeljük, húsát finomra aprítjuk. Az olajat megforrósítjuk, a hagymát, a gyömbért és a csilipaprika felét kevergetve megfuttatjuk rajta. A spárgát hozzáadjuk, 2 deci vízzel és a kókusztejjel fölöntjük, a citromfüvet beledobjuk. Lefödve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A citromfüvet kiemeljük és a többit a zöldséglevessel turmixoljuk. A maradék paprikát belekeverjük, ha kell, utánasózzuk, és a citromlével ízesítjük. A spárgafejeket a szezámolajon roppanósra sütjük. Tálaláskor a levesbe rakjuk, amit végül pirított szezámmaggal meghintve és korianderzölddel díszítve adunk az asztalra.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 195 kcal / 816 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Dél-balatoni sauvignon blanc barrique 2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY