Megjelenítés módja:
 
Előző 1 752 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Spárgás lasagne

Spárgás lasagneHozzávalók

75 dkg szólóspárga
só, cukor
5 dkg vaj
5 dkg liszt, 1,25 dl tejszín
1 csokor friss bazsalikom
?rölt fekete bors
?rölt szerecsendió
50 dkg lasagnetészta (készen kapható)
4 paradicsom
15 dkg szeletelt gépsonka
2 tojássárgája
5 dkg reszelt parmezán
a tepsi kikenéséhez:
vaj

      A spárga küls? vékony hártyáját lehántjuk. A fejeket egymáshoz igazítjuk, majd a szálakat egyforma hosszúra vágjuk. Közben 1 liter vizet fél-fél kiskanál sóval és cukorral felforralunk. A spárgát beledobjuk és kis lángon 12-14 perc alatt, roppanósra f?zzük. Sz?r?lapáttal jeges vízbe szedjük és így hagyjuk kih?lni. A vajból és a lisztb?l rántást készítünk, 5 deci f?z?lével felengedjük és 2-3 perc alatt mártás s?r?sé-g?re f?zzük. A t?zr?l lehúzzuk, majd a tejszínt a fölaprított bazsalikommal együtt belekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, csipetnyi szerecsendióval f?szerezzük, a cukorral ízesítjük. A lasagnetésztát sós vízben el?f?zzük, és felhasználásig megnedvesített konyharuhára fektetjük. Vékonyan kivajazott t?zálló tálat egy sor tésztával kibélelünk, megkenjük a mártással és egy sor lecsöpögtetett spárgával betakarjuk. A paradicsomot vékonyan fölkarikázzuk és a spárga tetejére fektetjük, erre pedig a sonka kerül. A rétegezést a tésztával elkezdve megismételjük. A maradék mártást a tojássárgájával elkeverjük és a rakottas tetejére kenjük. Végül a reszelt parmezánnal meghintjük. El?melegített süt?ben (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 1 óra alatt megsütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 55 perc.
Egy adag: 870 kcal / 3637 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki Sauvignon Blanc `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY