Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1052 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Epertorta

EpertortaHozzávalók (16 szelet)

a tésztához:
4 nagy tojás
26 dkg porcukor
1-1 dl olaj és víz
fél zacskó süt?por
26 dkg finomliszt
a forma kikenéséhez:
Rama margarin
finomliszt
a krémhez:
25 dkg eper
1 zacskó (4 dkg)
f?zni való eperíz?
pudingpor
1 zacskó (2,5 dkg)
zselatinpor
7-8 ev?kanál kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
4 dl tejszín
a tetejére:
25 dkg eper
1 csomag (1,2 dkg) piros
tortazselépor
2-3 ev?kanál cukor
fél kiskanál citromlé
az oldalára:
20 dkg tejszínhab

      A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 4-5 perc alatt krémesre keverjük. A vizet és az olajat hozzáadjuk, a süt?porral összekevert lisztet beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal a tésztába forgatjuk. Egy 24-26 centis tortaformát kivajazunk, belisztezünk, beletöltjük a masszát. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 35 perc alatt megsütjük. A krémhez az epret kicsumázzuk, megmossuk és turmixoljuk. Ha fagyasztottat használunk, azt fölengedve, levével együtt mixeljük. 4 decinek kell lennie, ha kevesebb, vízzel pótoljuk. A pudingport, a zselatint, a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, kevergetve pár perc alatt s?r?re f?zzük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadva a már csak langyos eper- krémet, tovább habosítjuk .A tortakorongot lapjában két részre vágjuk, majd a tortaformába visszatéve, a fele krémmel megtöltjük. A többi a tetejére kerül. A díszítésnek szánt epret lecsumázzuk, jól megmossuk, lecsöpögtetjük, és a nagyobb szemeket félbevágva belenyomkodjuk. H?t?szekrényben 1 órán át dermesztjük. A tortazseléport 3 deci vízzel kevergetve föl-forraljuk, a cukorral és a citromlével ízesítjük. Ha már csak langyos, a torta tetejére öntjük. Dermedni hagyjuk, végül levesszük a formát, és a torta oldalát tejszínhabbal vonjuk be.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 377 kcal / 1576 kJ.
Italajánlat: félszáraz pezsg?.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY