Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1580 1 2 ... 1631  Utolsó


Narancsos bodzabólé

Narancsos bodzabóléHozzávalók (8 személyre)

8 tenyérnyi bodzavirág
1 kiskanál citromsav
30 dkg cukor, 1 citrom
2 narancs, 1 dl vodka
1 üveg száraz pezsg?

A bodzavirágokat leöblítjük, száráról lecsipkedjük, és ötliteres bef?ttesüvegbe tesszük. Hozzáadjuk a citromsavat, a cukrot, a megmosott, felkarikázott citromot, majd fölöntjük 4 liter vízzel. Lefedjük, és 2 napig érleljük, közben néhányszor megkeverjük. Két nap múlva lesz?rjük, és 2 liternyit bóléstálba öntünk. (A többit üvegbe töltve, beh?tve üdít?italként fogyaszthatjuk.) A narancsokat alaposan megmossuk, héjastul karikára vágjuk, és a bodzás-citromos alaplébe tesszük. Belecsorgatjuk a vodkát és lefedve jól beh?tjük. Közvetlenül tálalás el?tt hideg pezsg?vel fölöntjük. Forró napokon jégkockát tehetünk bele, a tetejére pedig friss bodzavirágokat szórhatunk. Télen eltett bodzavirágszörpb?l készíthetjük el.


Elkészítési id?: 15 perc + érlelés.

Jótanács: - A zselésít?vel eltett dzsemmekbe, lekvárokba nem kell tartósítószer. Ám, ha az üvegeket nem csavaros fed?vel zárjuk le, akkor a celofánrétegek közé a biztonság kedvéért szórjunk egy csipetnyi tartósítót vagy mártsuk tartósítószeres vízbe. - A szárazg?zr?l is lemondhatunk, ha a forró eltennivalóval megtöltött, csavaros tetej?üvegeket 5 percre a fejük tetejére állítjuk..


Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY