Megjelenítés módja:
 
Előző 1 964 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Vargabéles

Hozzávalók (10 adag)

1 kg túró, 15 dkg kristálycukor,
10 db tojás, 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 3 dkg vaníliás cukor, 15 dkg házi finommetélt,
10 dkg mazsola, 7 db réteslap

      A tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, egy citrom reszelt héjával és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és az átpasszírozott túrót. Összekeverjük a mazsolával, hozzáadjuk a tojások felvert habját és a kristálycukrot. A finommetéltet tejben kif?zzük, lecsurgatjuk és lazán összekeverjük a krémmel. Kivajazzuk a süt?edényt, réteslappal kibéleljük, a kikevert krémnek a felét beleöntjük és leborítjuk egy réteslappal. A megmeredt krémet ráöntjük, majd ismét három réteslapot helyezünk rá. Lekenjük olvasztott vajjal, és 170 °C fokos, el?melegített süt?ben, vízg?zön pároljuk 35 percig. Ha kész, a tetejét meghintjük porcukorral és melegen tálaljuk.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY