Megjelenítés módja:
 
Előző 1 922 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Spárgás rizs

Hozzávalók

60 dkg zöld spárga
1 kiskanál só, 1 kiskanál cukor
2 zacskó Riceland Opál rizs,
hántolt, hosszú szem? f?zhet? tasakban, 5 dkg vaj
a díszítéshez:
petrezselyem

      A spárgafejeket 3-4 centi hosszúra hagyva levágjuk és félretesszük. A szárakat megtisztítjuk és 1,5 centis darabokra vágjuk. Fél liter vizet felforralunk, a sóval, a cukorral ízesítjük, és a spárgadarabokat majdnem puhára f?zzük benne. Sz?r?kanállal hideg vízbe átszedjük, azután lesz?rjük és jól lecsöpögtetjük. A spárgafejeket is a vízbe dobjuk, de ezeket csak 5 percig forraljuk, majd alaposan lecsöpögtetjük. Mindegyiket óvatosan hosszában félbevágjuk. A spárga f?z?levét 4,5 decire kiegészítjük, és a rizst a dobozon található el?írás szerint ebben a f?zzük meg. Az apró spárgát a rizzsel és a vajjal összekeverjük, ha kell, utánasózzuk. Tála-láskor a tetejét a fejekkel és petrezselyemmel díszítjük. Bármilyen sült-szárnyas mutatós körítése lehet.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 328 kcal / 1371 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (M?csényi Sauvignon Blanc `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY