Megjelenítés módja:
 
Előző 1 827 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zöldbabkéve paradicsomgy?r?ben

Zöldbabkéve paradicsomgy?r?benHozzávalók

50 dkg zsenge, sötétzöld
zöldbab
2 nagy, érett, kemény
lukullusz paradicsom
3 kiskanál olívaolaj
1-1 csapott kiskanál
kakukkf?, majoránna,
zsálya, menta és tárkony
2 gerezd fokhagyma

A megmosott, megtisztított zöldbabot forrásban lév? sós vízbe dobjuk, és 10-15 perc alatt roppanósra f?zzük. Ezután lesz?rjük, alaposan lecsöpögtetjük, és hagyjuk kih?lni. Közben a paradicsomot megmossuk, és fél centi vastagra szeleteljük. Magos közepét ügyesen kivágjuk, hogy a végén üres paradicsomgy?r?ket kapjunk. A kih?lt zöldbabot mély tálba tesszük, az olívaolajjal meglocsoljuk, az apróra vágott vagy morzsolt zöldf?szerekb?l és a zúzott fokhagymából készült keverékkel alaposan megszórjuk, és gyengéden összerázzuk, hogy mindenütt jól rátapadjon. Végül ötösével-hatosával (a paradicsomgy?r? átmér?jét?l függ?en) kis kévékbe igazítjuk, és mindegyikre egy paradicsomgy?r?t húzunk. Köny-ny?, vegetáriánus fogásként és sült húsok köreteként egyaránt kiváló - látványnak és ízélménynek egyaránt.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 134 kcal / 558 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor 

Jótanács: Ha csak lehet, friss zöldf?szereket használjunk hozzá, mert szemnek, szájnak ez a kellemesebb élmény - Ha önálló fogásként tálaljuk, kis tálkában jól leh?tött, simára kevert joghurtot kínálhatunk hozzá.Gazdagíthatjuk a tetejére reszelt sajttal is. T?zálló tálban néhány percre a süt?be toljuk, hogy a sajt kissé ráolvadjon..


Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY