Megjelenítés módja:
 
Előző 1 176 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pasztinákkrémleves korianderrel

Pasztinákkrémleves korianderrelHozzávalók

2 pasztinák (kb. 30 dkg)
1 szál póréhagyma
1 ev?kanál Rama margarin
2-3 ev?kanál citromlé
só, reszelt szerecsendió
1 l tyúkhúsleves
(leveskockából is lehet)
3 ev?kanál korianderlevél
2 dl natúr joghurt
1 kiskanál étkezési
kukoricakeményít?
2 tojássárgája
5 dkg tisztított tökmag

A pasztinákot megtisztítjuk, vékonyra felkarikázzuk, és a margarinon kevergetve 5 perc alatt megfuttatjuk, de nem szabad megsülnie. A citromlével meglocsoljuk, kissé megsózzuk, szerecsendióval meg 2 ev?kanál apróra vágott korianderlevéllel meghintjük, majd a húslevessel felengedjük. Lefödve puhára f?zzük, ha kész, levével együtt simára turmixoljuk. A joghurtot vagy kefirt a kukoricakeményít?vel és a tojások sárgájával simára keverjük, leveses csészékben elosztjuk, majd a forró levest kevergetve óvatosan rámerjük, nehogy a tojás összekapjon. Tetejét szárazon megpirított tökmaggal és néhány korianderlevéllel megszórjuk.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 298 kcal / 1245 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor

Jótanács: - Joghurt helyett 2 deci tejszínnel is készíthetjük, ekkor a keményít? nem kell bele. Ha a tojás összekap a forró levesben, turmixoljuk újra. Levesbetétként pirított zsemlekockát vagy néhány szem könny?, ropogós sós, esetleg sajtos kekszet is kínálhatunk mellé. Ez utóbbit nem szabad beletenni, mert szétázik, de s?rítésre, Ez utóbbit nem szabad beletenni, mert szétázik, de s?rítésre, a keményít? helyett, turmixolás el?tt beleszórhatjuk..


Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY