Megjelenítés módja:
 
Előző 1 923 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Stájer szalonnásgombócok

Stájer szalonnásgombócokHozzávalók

10 zsömle
40 dkg húsos füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5 dl tej, 4 tojás, só
reszelt szerecsendió
maréknyi lestyánlevél

      A zsömlét apró kockákra vágjuk, és egy tepsiben szétterítve, süt?ben megpirítjuk. Közben a húsos füstölt szalonnát felaprítjuk és zsírjára sütjük. A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk rajta. A zsömlekockákat a forró tejjel leöntjük, a tojásokat ráütjük, a hagymás szalonnát sz?r?lapáttal rászedjük (a zsírra még szükség lesz), sóval, reszelt szerecsen- dióval és felaprított lestyánlevél- lel ízesítve alaposan összedolgozzuk. A masszából gombócokat formálunk, és lobogva forró, sós vízben 10-15 perc alatt kif?zzük. Sz?r?kanállal a visszamaradt szalon- nazsírba szedjük, megforgatjuk. Párolt káposzta illik hozzá, de tejföl-lel meglocsolva akár önálló fogás is lehet.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 656 kcal / 2743 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY