Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1612 1 2 ... 1631  Utolsó


Meggydzsem

Hozzávalók

2 kg meggy
1,5 cukor
4-5 szegf?szeg

      2 kiló meggyet leszárazunk, megmosunk, kimagvalunk, majd sz?r?kanálban 3-4 órát hagyjuk, hogy jól lecsöpögjön. Ezt a levet egy lábasban fölfogjuk, majd 1,5 kiló cukorral, 4-5 szegf?szeggel, 1 mokkáskanál ?rölt fahéjjal szüntelenül keverve 20-25 percig f?zzük. Ekkor a meggyet beleszórjuk, és további 30 percig forraljuk. A t?zr?l levéve langyosra h?tjük, még 1 deci rummal is összekeverhetjük, majd másnapig letakarva pihentetjük. Utána üvegekbe töltjük, lekötjük, és a forrástól számított 25 percig vízfürd?ben g?zöljük, végül a vízben hagyjuk kih?lni.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY