Megjelenítés módja:
 
Előző 1 804 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Póréhagymás karalábé

Póréhagymás karalábéHozzávalók

1 kiskanál reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
diónyi vaj
1 mokkáskanál mák
2 zsenge karalábé
1 nagy szál póréhagyma
só, frissen ?rölt bors
1 nagy csokor
petrezselyem

      A gyömbért és a szétnyomott fokhagymát a vajon serpeny?ben megfuttatjuk. (Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert keser? lesz!) A mákot beleszórjuk, és megtisztított, arasznyi hosszú, vékony csíkokra vágott karalábét belekeverjük. 5 perc elteltével a felkarikázott póréhagymát is hozzáadjuk. Nagy lángon kevergetve addig pirítjuk-pároljuk, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Közben néhány percre le is fedhetjük, s ha kell, 1-2 ev?kanálnyi vizet önthetünk alá. Sóval, frissen ?rölt borssal ízesítjük. Zsírjára sütjük, s közvetlenül a tálalás el?tt az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Sültekhez köretnek kiváló, de f?tt tojással is kínálhatjuk.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 105 kcal / 439 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Balatonmelléki f?szeres tramini `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY