Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1056 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Epres tiramisu

Hozzávalók (4-6 személyre)

25 dkg eper
1dl 100%-os narancslé
1-2 ev?kanál cukor
1-2 ev?kanál konyak
kb. 16 babapiskóta
a mascarpone krémhez:
3 tojás
3 csomag vaníliás cukor
50 dkg mascarpone sajt
a tetejére:
kakaópor
az öntethez:
25 dkg eper
2-3 ev?kanál cukor

      Az epret kicsumázzuk, megmossuk, majd a narancslével, a cukorral és a konyakkal turmixoljuk. A krémhez a tojások sárgáját a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd a hideg mascarponéval simára eldolgozzuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Egy kb. 2 literes, babapiskótányi széles, téglalap alakú pudingformát süt?papírral vagy zsírpapírral kibélelünk. A sajtkrém felét belesimítjuk. A fele babapiskótát egyesével az eperszirupba forgatjuk, a krémre rakosgatjuk. Erre ismét krém, majd áztatott babapiskóta kerül. Alufóliával letakarjuk, és h?t?szekrényben dermedni hagyjuk. Tá- laláskor vágódeszkára borítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, eperöntettel körbelocsoljuk. Utóbbi úgy készül, hogy a kicsumázott epret a cukorral turmixoljuk, átsz?rjük.


Elkészítési id?: 30 perc + dermesztés.
Egy adag: 612 kcal / 2559 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Badacsonyi olaszrizling 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY