Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1600 1 2 ... 1631  Utolsó


Bodzavirágos cseresznyelekvár

Bodzavirágos cseresznyelekvárHozzávalók

2 kg cseresznye
1 kiskanál citromsav
1 kg bef?z?cukor
4-5 tenyérnyi bodzavirág

      A cseresznyét leszárazzuk, kimagozzuk és lábasba szórjuk. A citromsavat, a bef?z?cukrot hozzáadjuk, és folyamatosan kevergetve 10-15 percen át forraljuk. A f?zés utolsó percében a száráról lecsipkedett, megmosott bodzavirágokat is beletesszük, majd forrón, fert?tlenített üvegekbe merjük. Gondosan lezárjuk, és szárazg?zben hagyjuk kih?lni. A bodzavirág kit?n? aromát ad a nem túl jellegzetes íz? cseresznyének.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY