Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1214 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Nagymama epertortája

Nagymama epertortájaHozzávalók (16 szelet)

6 tojásból sütött kerek tortalap
(készen is megvehetjük)
a krémhez:
fél csomag f?zni való vaníliás pudingpor
20 dkg cukor, 2 dl tej, 14 dkg vaj
0,3 dl rum, 20 dkg eper
a díszítéshez:
50 dkg eper, 5 dkg étcsokoládé
3-4 ev?kanál cukor vagy méz

      A pudingporból 5 deka cukorral meg a tejjel s?r? pudingot f?zünk, leh?tjük. A vajat a maradék cukorral habosra keverjük, majd a krémmel, a rummal és 10 deka áttört eperrel összedolgozzuk. A többi epret apróra vágva adjuk hozzá. A tortalapot három részre vágjuk, a krémmel megtöltjük. A díszítéshez 8 szem epret feléig olvasztott csokoládéba mártunk. A többit a cukorral turmixoljuk, átsz?rjük. A tortát fölszeleteljük és tálaláskor az eperöntettel körülöntjük, a csokoládés eperszemekkel díszítjük.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 260 kcal / 1087 kJ.
Italajánlat: édes vörös portói Royal oportó tawny.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY