Megjelenítés módja:
 
Előző 1 492 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Rakott lecsó

Hozzávalók

2 nagy piros, 1-1 zöld
és sárga szín? paprika
1 cukkini, 1 padlizsán
4 paradicsom
2 vöröshagyma
1 vastag szelet, szikkadt
fehér kenyér
8 dkg trappista vagy
parmezán
3 ev?kanál olaj
2 ev?kanál szárított
origánó
2 gerezd fokhagyma
só, ?rölt bors
fél maréknyi friss
bazsalikomlevél
a tál kikenéséhez:
olaj

      El?készítése: a kenyeret finomra morzsolom. A fokhagymát és a hagymát megtisztí- tom, felaprítom, és az olajon megfuttatom. Az origánóval megszórom, a kenyérmorzsát hozzáadom, kevergetve megpirítom. A paprikákat elfelezem, kicsumázom, hosszában 3 centi széles csíkokra metélem. A cukkini és a padlizsán végeit levágom, és ezeket is hosszában szeletelem fel, félujjnyi vas-tagra. A paradicsomokat megmosom, negyedekbe vágom. Elkészítése: egy t?zálló tálat olajjal kikenek, és a zöldféléket rétegezem: alulra paprika, aztán paradicsom, rá padlizsán, majd cukkini, és megint paprika. Minden sor közé fokhagymás morzsát szórok, megsózzom, megborsozom, és reszelt sajttal meghintem. A tálat alufóliával betakarom, és közepes lánggal 35 percig pá-rolom. Ezután az alufóliát lebontom róla, és a tetejét meg-szórom reszelt sajttal. A rakott lecsót további 10 percig sü-töm. Tálaláskor bazsalikomlevelekkel díszítem.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 420 kcal / 1770 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Egri kékfrankos 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY