Megjelenítés módja:
 
Előző 1 100 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sárgarépahab

Hozzávalók

30 dkg sárgarépa
2,5 dl 100%-os almalé
1 ev?kanál cukor
fél citrom leve
1,5 dl tejszín (ha lehet, dupla tejszín, ún. creme fraîche)
só, ?rölt bors, 4 lap zselatin
1 kis fej saláta
1 francia kenyér (baguette)
a díszítéshez:
petrezselyem vagy néhány zsenge levél gyermekláncf?

      A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. Az almalevet a cukorral és a citromlével fölforraljuk, a répát beleszórjuk, majd lefödve, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A tejszínt beleöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd merül?mixerrel pépesítjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, néhány perc elteltével ? ha meglágyult ? kinyomkodjuk, a répapüréhez adjuk, majd tálba töltjük, egyenletesen elsimítjuk, és letakar- va néhány órára amíg megdermed, h?t?szekrénybe tesszük. A salátát leveleire bontva megmossuk, leszárogatjuk és egyet-egyet a fölszeletelt kenyérre fektetünk. A sárgarépahabból forró vízbe mártott ev?kanállal csinos kis halmokat formálunk, a szendvicsekre rakjuk. A tetejüket petrezselyemmel vagy gyermekláncf?vel díszítjük.


Elkészítési id?: 40 perc+ h?tés.
Egy adag: 545 kcal / 2278 kJ.

Jótanács: Ha zselatinporral készítjük, abból 1 púpozott ev?kanálnyival válthatjuk ki a 4 la-pot, de ezt 2-3 percig f?zni kell a már puha répával, hogy föloldódjon..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY