Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1546 1 2 ... 1631  Utolsó


Sült krumpli sajtos paradicsommártással

Sült krumpli sajtos paradicsommártássalHozzávalók

1 kg nem szétföv?
burgonya, só
a mártáshoz:
4 paradicsom
1 nagy szál póréhagyma
5 dkg vaj
1 ev?kanál paradicsom-
püré
15 dkg reszelt mozzarella
sajt, só
3 ev?kanál olaj (legjobb
a kukoricaolaj)
1 ev?kanál apróra vágott,
friss korianderlevél

      A süt?t 225 oC-ra el?melegítjük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és hosszában félbevágjuk. Tepsibe szórjuk, és megsózzuk. A forró süt?ben 35-45 perc alatt puhára és ropogós pirosra sütjük. Közben a mártáshoz a paradicsom héját lehúzzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A megtisztított póréhagymát felszeleteljük, és a vajon megfuttatjuk. A paradicsomot, a paradicsompürét, a reszelt mozzarellát hozzáadjuk, megsózzuk, és 10 percig pároljuk. Végül belekeverjük az olajat és a finomra aprított korianderleveleket. Ez a mártás az egyszer? f?tt krumpli mellé is finom, az újkrumplit pedig egyenesen megbolondítja.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 540 kcal / 2257 kJ.
Italajánlat: száraz rosé.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY