Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1330 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Túródesszert nádmelasszal

Hozzávalók (6 személyre)

2 l aludttej
5 dkg barna cukor
(kandiscukor, vagy
Ázsia-boltokban kapható
nádmelasz)
a tepsi kikenéséhez:
vaj

      Az aludttejet felforraljuk, majd hagyjuk kih?lni. Egy muszlin- vagy gézlapon fél napon vagy egy éjszakán át hideg helyen kicsöpögtetjük. Az így kapott túrót 18-20 centi hosszú rúddá formázzuk, és 6 szeletre vágjuk. A szeleteket kivajazott tepsibe fektetjük, a barna cukorral megszórjuk, és 200 oC-ra el?melegített süt?ben addig forrósítjuk, amíg a cukor rákaramellizálódik. Azonnal tálaljuk.


Elkészítési id?: 30 perc + csöpögtetés.
Egy adag: 274 kcal / 1145 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY