Megjelenítés módja:
 
Előző 1 204 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Csíp?s csirkecurry 30 perc alatt

Hozzávalók

3 ev?kanál olaj
1 zöldcitrom leve és héja
1 cs?szárított er?s
paprika
2 dl tej (ha lehet, kókusz)
1 kiskanál liszt
1 kiskanál nem csíp?s
currypor, só
70 dkg csirkemellfilé
8-10 dkg natúr amerikai
mogyoró

      Az olajat egy serpeny?ben megmelegítjük. A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A citromhéjat, majd a paprika magjait keszty?s kézzel a forró olajba morzsoljuk. A kókusztejet meg a lisztet habver?vel simára keverjük, és a csíp?s-citromos olajba öntjük. A curryport beleszórjuk, és ezt is elkeverjük benne. Egy csipet sóval ízesítjük, majd felforraljuk. A megmosott, leszárogatott csirkemellfilét fél kisujjnyi darabokra vágjuk, a mártáshoz adjuk, és kb. 8-10 percig kis lángon f?zzük. Közben az amerikai mogyorót megtisztítjuk, és egy másik serpeny?ben szárazon megpirítjuk. A csirkét a mártással leöntve tálaljuk úgy, hogy tetejét a pirított amerikai mogyoróval megszórjuk. F?tt, hosszú szem? rizst kínálunk hozzá. Friss korianderlevelekkel díszíthetjük.


Elkészítési id?: 45 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor Tokaji furmint `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY