Megjelenítés módja:
 
Előző 1 965 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


?szibaracktorta

?szibaracktortaHozzávalók (12 szelethez)

3 tojás
15 dkg porcukor
csipetnyi só
15 dkg vaj vagy
margarin
7 dkg rétesliszt
1 kg magvaváló
?szibarack
a forma kikenéséhez:
vaj, liszt

      El?készítése: a tojásokat szétválasztom. Sárgájukat mély tálba teszem, és habosra keverem a porcukorral, sóval meg az olvasztott, de már nem meleg vajjal vagy margarinnal. A fehérjéket kemény habbá verem. Gondosan kikenek és belisztezek egy gyümölcstortaformát. Az ?szibarackokat megmosom, leszárítom, meghámozom, és kimagozva elfelezem. Elkészítése: a cukros-vajas tojáshoz a liszttel felváltva hozzáadom a tojáshabot, majd a kikent tortaformába simítom. A tetejét elegyengetem, a fél ?szibarackokat magházukkal lefelé belenyomkodom. El?melegített, mérsékelten meleg süt?ben t?próbáig sütöm. Csak akkor szeletelem, ha már kih?lt.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 217 kcal / 911 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Móri ezerjó `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY