Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1374 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Diós, mogyorós nyersgomba-saláta

Hozzávalók

1 kicsi jégsaláta, 25 dkg csiperke
5 dkg sós mogyoró, 5 dkg dióbél
2 dl tejföl, fél citrom leve
3 ev?kanál salátaolaj
1 ev?kanál csíp?s mustár
só, ?rölt bors

      El?készítése: a jégsalátát leveleire szedem, megmosom, leszárítom és darabokra tépkedem. A megtisztított gombát szeletekre vágom. A mogyorót és a diót durvára töröm, majd teflonedényben, szárazon kissé megpirítom. A tejfölt a citrom levével, az olajjal meg a mustárral turmixgépbe töltöm. Megsózom és megborsozom. Habosra keverem. Elkészítése: salátástálba szórom a jégsalátát és a gombát, majd rácsorgatom a salátaöntetet. Jól összeforgatom, és a pirított magokat a tetejére szórom. Egy-két órányi érlelés után ismét összeforgatom és tálalom.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 360 kcal / 1512 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Tokaji szamorodni száraz `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY