Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1454 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Sz?l?saláta vöröskáposztával

Hozzávalók

40 dkg vöröskáposzta
3 ev?kanál olaj, só
késhegynyi ?rölt bors
50 dkg nagy szem?, kevés
magvú sz?l?
1 csokor kapor
1 szál torma
kb. 5 dl frissen préselt must
ecet
cukor

      El?készítése: a káposztát legyalulom vagy vékony csíkokra vágom. Olajon, sóval, borssal fed?alatt puhára párolom, id?nként megkeverem. Közben a sz?l?t leszemezem, megmosom és lecsöpögtetem. A kaprot finomra metélem. A tormát megtisztítom és darabokra vágom. Elkészítése: Annyi mustot, ameny-nyi a sz?l?t éppen ellepi, ecettel, cukorral, sóval, ?rölt borssal, finomra vágott kaporral ízesítek, és felforralom. A sz?l?szemeket üvegbe teszem, közédugdosok egy-egy darabka megtisztított tormát, majd a forró, ízes levet ráöntöm. Ha kih?lt, lefedem, és két napig h?t?szekrényben érlelem. Tálalás el?tt lesz?röm, és a káposztával összekeverem.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 225 kcal / 945 kJ.
Italajánlat: száraz rosé Dél-balatoni cabernet sauvignon rosé `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY