Megjelenítés módja:
 
Előző 1 514 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Húsos karfiolbomba

Húsos karfiolbombaHozzávalók

1 nagy (kb. 60 dkg-os)
karfiol, Vegeta, só
40 dkg darált
sertésdagadó, 1 tojás
2 ev?kanál liszt
1 közepes vöröshagyma
?rölt bors, 1 kiskanál
morzsolt majoránna
a tál kikenéséhez: olaj

      El?készítése: a karfiol torzsáját és leveleit levágom, és a fejet egészben hagyva, b?vízben megmosom. Ezután vegetás vízben 5-10 percig f?zöm, hogy kissé megpuhuljon, de még ropogós maradjon. Tész-tasz?r?vel kiemelem, és lecsöpögtetem. A süt?t bekapcsolom, és mialatt melegszik, a darált húst a tojással, a liszttel, a megtisztított, apróra vágott hagymával, a f?szerekkel meg 1-2 kanál hideg vízzel jól összedolgozom. (Annyi vizet öntök apránként hozzá, hogy a massza jól formálható legyen.) Elkészítése: egy t?zálló tál alját beolajozom, egy kupacnyi f?szeres darált húst a közepére halmozok, a karfiolt rózsáira szedem, és körös-körül s?r?n belenyomkodom. Ezt követ?en a húsmasszával minden oldalról befedem, és vizes kézzel simára lapoga- tom. El?melegített süt?ben, közepesnél er?sebb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 50-60 percig sütöm.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 396 kcal / 1663 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Badacsonyi kéknyel? 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY