Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1514 1 2 ... 1631  Utolsó


Karfiol sajtmártással

Hozzávalók

70 dkg karfiol
30 dkg brokkoli

2 dkg vaj
2 ev?kanál liszt
2 dl tej
1 kis vöröshagyma
?rölt fehér bors
késhegynyi tört
borókabogyó
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 csokor petrezselyem
2 dl kefir

      El?készítése: a karfiolt és a brokkolit gondosan megtisztítom, rózsáira szedem. Együtt fazékba szórom, és annyi sós vízzel öntöm fel, amennyi sz?ken ellepi. Félpuhára f?zöm. Lesz?röm, és t?zálló tálba vagy tepsibe zúdítom. Elkészítése: amíg a karfiol f?, a vajat habzásig melegítem a liszttel, majd a forró tejet ráöntve, állandóan keverve s?r?re f?zöm. A t?zr?l lehúzva hozzáadom a megtisztított, reszelt vöröshagymát, a borsot meg a borókabogyót, majd megsózom, és pár percig h?lni hagyom. Ezután a reszelt sajttal, a finomra vágott petrezselyemmel és a kefirrel simára keverem. Ráöntöm a zöldségekre mártást, és kissé összerázom, hogy mindenhová jusson.


Elkészítési id?: kb. 1 óra.
Egy adag: 264 kcal / 1108 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri chardonnay barrique 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY