Megjelenítés módja:
 
Előző 1 509 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Extra töltött hagyma

Hozzávalók

1 nagy burgonya
8 közepes vöröshagyma
3 közepes cukkini
1 csokor petrezselyem
8-10 friss bazsalikom-
levél
1 gerezd fokhagyma
2 ev?kanál olaj (még
finomabb, ha olíva)
só, ?rölt bors, 1 tojás
3 kiskanál reszelt sajt

      A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára f?zzük. Lesz?rjük, lecsöpögtetjük, és burgonyatör?vel összetörjük. A hagymákat lehéjazzuk, és lobogva forró sós vízben 5 percig f?zzük. Sz?r?kanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük, tetejükr?l egy szeletet levágunk, és közepüket kiskanállal kiemeljük vagy kikaparjuk. A kiszedett hagymát felaprítjuk. A cukkinit, végeit levágva, megmossuk, és minél apróbbra kockázzuk. A zöldf?szereket megmossuk, leszárogatjuk, és finomra metéljük. A fokhagymát megtisztítjuk, és péppé zúzzuk. Serpeny?ben 1 ev?kanál olajon a felaprított hagymát megfuttatjuk, de vigyázzunk, nem szabad megbarnulnia. A cukkinit is rádobjuk, 4-5 percig kevergetve együtt pirítjuk, közben megsózzuk, megborsozzuk. A t?zr?l lehúzzuk, és ha kissé kih?lt, a tört burgonyával, a tojással, a reszelt sajttal, a zöldf?szerekkel meg a zúzott fokhagymával alaposan összekeverjük. A masszát a hagymákba töltjük, és a maradék olajjal kikent t?zálló tálba egymás mellé sorakoztatva 180 oC-ra (légkeveréses süt?ben 165 oC) el?melegített süt?ben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen, fokhagymás joghurttal és forró pirítóssal tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 334 kcal / 1395 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Siklósi rajnai rizling `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY