Megjelenítés módja:
 
Előző 1 486 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Libahússal rakott kel

Libahússal rakott kelHozzávalók (6 személyre)

1 libaaprólék (kb. 1 kg)
só, 1 kg kelkáposzta
10 dkg rizs
1 ev?kanál Vegeta
?rölt bors
késhegynyi ?rölt
köménymag
1 kiskanál pirospaprika
2 tojás, 2 dl tejföl
a tepsi kikenéséhez:
olaj

      El?készítése: a megtisztított és feldarabolt libaaprólékot éppen csak annyi vízbe teszem, amennyi ellepi, majd megsózom és fed? alatt puhára f?zöm. Kicsontozom és ledarálom. A levét meg?rzöm. Közben a kelkáposztát leve-leire szedem, megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csíkokra vágom. A rizst megmosom, lesz?röm. Elkészítése: egy kikent tepsibe terítem a kelkáposzta felét, majd rászórom a rizst. A darált húst összekeverem a vegetával, borssal, köménymaggal és kevés pirospaprikával. Rákenem a rizses kelkáposztára, majd a maradék kellevelekkel befedem. A tojást 3 deci - a libaaprólék f?z?vizéb?l mert - húslével és a tejföllel felverem, majd az egészet ráöntöm a kelkáposztára. A tepsit befedem, és el?melegített forró süt?ben 40 percen át párolom. Végül a tetejét aranysárgára pirítom.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 534 kcal / 2242 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Somlói juhfark `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY