Megjelenítés módja:
 
Előző 1 478 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Csülkös kel birsalmával

Csülkös kel birsalmávalHozzávalók

1 kis füstölt csülök
(kb. 40-50 dkg)
1 kis fej kelkáposzta
1 birsalma, 10 dkg gomba
1 ev?kanál liszt
2 ev?kanál olaj
1 ev?kanál cukor, só
1 késhegynyi ?rölt
köménymag, ?rölt bors
a tál kikenéséhez:
olaj

      El?készítése: a füstölt csülköt el?z? nap hideg vízbe áztatom. Másnap friss vízben, kis lángon olyan puhára f?zöm, hogy a csontokat könnyen ki lehessen bel?le húzni. A lecsöpögtetett húst kisebb darabokra vagdalom. A kelkáposztát leveleire bontom, megmosom, és 3-4 percig el?f?zöm. Szitára rakom. A birsalmát meghámozom, kicsumázom és vékony szeletekre vágom. A gombát tisztítás után felszeletelem. Elkészítése: a kih?lt levelekbe egy-egy húsdarabot és néhány birsalmaszeletet csomagolok. A tekercset átkötöm, és kikent lapos t?zálló tálra, szorosan egymás mellé rakom. A gom-baszeleteket a tekercsek közé dugdosom. A lisztet, az olajat, a cukrot, egy kevés köménymagot, ?rölt borsot 1 deci vízzel simára keverek, és a tekercsek tetejére kenem. Befedve 25 percig párolom a forró süt?ben, majd megpirítom.


Elkészítési id?: 50 perc + a csülök f?zése.

Italajánlat: világos sör pilseni típusú.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY