Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1119 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Kakaskirály rétestésztában

Hozzávalók

1 konyhakész kakas
húsleveshez való zöldség
és f?szerek
1 kisebb vöröshagyma
6 ev?kanál olaj
1 kiskanál pirospaprika
1 kisebb paprika
1 kisebb paradicsom
15-20 dkg csiperke
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi ?rölt kömény
1 dl tejföl, 0,5 dl tejszín
1 púpozott ev?kanál liszt
1 csomag (4 lapos) rétestészta
1 tojássárgája

      A kakasból a hagyományos húsleveshez hasonlóan bezöldségelve és f?szerezve levest f?zünk, kissé h?lni hagyjuk, majd lesz?rjük. A f?tt húst kicsontozzuk, és 50 dekát finomra darálunk bel?le. A többit vékony csíkokra vágjuk, és félretesz-szük a leveshez. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, a fele olajon üvegesre sütjük. A pirospaprikával meghintjük, 2,5 deci levessel föl-öntjük. A kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot hozzáadjuk. 2-3 percig f?zzük, majd 3-4 ev?- kanálnyit a darált húshoz dolgozunk, hogy ne legyen olyan száraz. A gombát megtisztítjuk, apró cik-kekre vágjuk, és a paprikás lében 5 percig f?zzük. A zúzott fokhagymával meg a köménnyel f?szerezzük, végül a tejföllel meg a tejszínnel simára kevert liszttel s?rítjük. A réteslapokat egymásra fektetve kiterítjük, majd keresztben is, hosz-szában is elfelezve négy részre vágjuk. Megolajozzuk, tojássárgájával megkenjük, majd mindegyik közepére gombócnyi húsos masszát rakunk, és a tészta csücskeit középen összefogjuk. Így csinos kis batyukat kapunk, amik úgy tartják meg formájukat, ha metél?hagymával összekötjük ?ket, vagy ahogyan a képen is látható, egy paprikakarikát húzunk rájuk. A maradék olajjal mindegyiket megkenjük, kiolajozott tepsibe rakjuk, és el?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 16-18 percig sütjük. Tálaláskor a paprikás gombamártással körülöntjük.


Elkészítési id?: 1 óra + a leves f?zése.
Egy adag: 451 kcal / 1886 kJ.
Italajánlat: száraz rosébor Szekszárdi Kékfrankos rosé.

Jótanács: Batyu helyett a hagyományos módon rétesnek elkészítve is megsüthetjük. A rétes el?tt tálalhatjuk a kakaslevest, amibe a félretett húst, a földarabolt zöldséget és f?tt tésztát is rakhatunk..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY