Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1108 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Illatos sütemény az adventi fácskára

Hozzávalók (24-30 darabhoz)

a tésztához:
fél zacskó süt?por
46 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg méz
2 tojás
1 citrom lereszelt héja
csipetnyi ?rölt gyömbér
a tészta nyújtásához:
liszt
a lekenéshez:
0,5 dl tej
a mázhoz:
2 tojásfehérje
1 kiskanál citromlé
10-15 dkg porcukor

      A süt?port a liszttel elkeverjük, a vajat, a mézet, az egész tojásokat, a f?szereket hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, majd legalább 1 órán át h?vös helyen pihentetjük. Belisztezett deszkán 4-5 milliméter vastagra nyújtjuk, és különféle karácsonyi formákkal - csillag, hold, csengetty? - kiszúrjuk. Tetejéta tejjel megkenjük, majd süt?papírral borított tepsire sorakoztatva, 180 °C-ra (légkeveréses süt?ben 165 °C) el?melegített süt?ben 12-14 perc alatt szép világosra sütjük. A mázhoz a tojásfehérjéket villával fölverjük, a citromlevet belecsorgatjuk, és annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejföl s?r?ség? legyen. A kih?lt süteményekre nyomózsák segítségével a számokat 1-t?l 24-ig rárajzoljuk, a többit szépen kicifrázzuk. Ha a máz megszikkadt, t?vel vékony cérnát vagy fonalat f?zünk át a süteményeken, és a kis adventi feny?re aggatjuk azokat.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY