Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1179 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Mandarintorta

Hozzávalók

4 tojás
12,5 dkg porcukor
1 mandarin reszelt héja
5 dkg finomliszt
5 dkg teljes ki?rlés? liszt
a tepsi kikenéséhez:
vaj
liszt
a krémes öntethez:
15 dkg
NapKincse
kristálycukor
3 tojássárgája
1 pohárka
mandarinlik?r
1 dl tejszín

      A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a finomr reszelt mandarinhéjjal sima krémmé keverjük. Apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a burgonyakeményít?t, végül óvatos mozdulatokkal a tojáshabot is beleforgatjuk. Egy kerek tortaformát vajjal kikenünk, belisztezzük, a masszát beleöntjük, és 180 °C-ra (légkeveréses süt?ben 165 °C) el?melegített süt?ben kb. 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kih?lni, csak azután borítjuk ki. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémes öntetet. Ehhez a cukrot habver?vel kis lábasban 2 kiskanál hideg vízzel addig keverjük, amíg szirupszer?vé oldódik. Nagyon kis lángon kevergetve néhány percig f?zzük, de vigyázzunk, nehogy a cukor odakapjon. A t?zr?l lehúzzuk, és kissé h?lni hagyjuk. A tojások sárgáját tálba öntjük, folyamatos keverés közben a cukorszirupot és a lik?rt apránként belecsorgatjuk. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük, és a lik?rös öntetbe forgatjuk. A tálra borított torta tetejére csorgatjuk, és máris tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 600 kcal / 2509 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji sárgamuskotály `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY