Megjelenítés módja:
 
Előző 1 186 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Ünnepi zellerleves ínyenceknek

Hozzávalók

1 nagy zellergumó
1 közepes vöröshagyma
3 savanykás alma
3 ev?kanál vaj
2 dl almabor
só, ?rölt bors
2 dl tejszín
a sütéshez:
olaj

      A zeller felét félretesszük, a másik felét 2 almával együtt meghámozzuk, és felkockázzuk. A vaj felét megolvasztjuk, és a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk benne. Hozzáadjuk a zellert meg az almát, 4 deci vizet és az almabort ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk, és fed? alatt, lassú t?zön puhára f?zzük. Eközben a maradék zellert is meghámozzuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük, majd b?, forró olajban aranyszín?re sütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. A maradék almát meghámozzuk, kockára vágjuk, és a visszamaradt vajon 1-2 perc alatt megpároljuk, pici sóval és borssal ízesítjük. A levest merül? mixerrel pépesítjük, a tejszínt elkeverjük benne, ha szükséges, utána ízesítjük. A krémlevest a párolt almával és a ropogós zellercsíkokkal tálaljuk.


Egy adag: 523 kcal / 2186 kJ.
Italajánlat: almabor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY