Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1200 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Mézeskalácshab vaníliaöntettel

Hozzávalók

3 lap zselatin vagy sz?k
1 dkg zselatinpor
10 dkg étcsokoládé
2 tojás
1 tojássárgája
1 púpozott ev?kanál
porcukor
1 vaníliarúd
1 ev?kanál mézeskalács-
f?szer
2,5 dl tejszín
a vaníliamártáshoz:
1 egész tojás
2 tojássárgája
1 ev?kanál porcukor
1 vaníliarúd
2,5 dl tej
a díszítéshez:
12 szem konyakban
eltett szilva

      A zselatint annyi hideg vízbe áztatjuk, amennyi ellepi. Az étcsokoládét tálba tördeljük, és vízg?z fölött kevergetve megolvasztjuk. A tojásokat, a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét és a mézeskalácsf?szert vízg?z fölött 8-10 percig habver?vel verve s?r?re f?zzük. A felolvasztott csokoládét, majd a feloldódott zselatint a tojásos masszába keverjük, és legalább 2-3 órára hideg helyre tesszük, hogy jól megdermedjen. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, majd a kissé megszilárdult masszába forgatjuk, és tálalásig hideg helyre tesszük. Tálaláskor két ev?kanalat forró vízbe mártunk, és segítségükkel a megszilárdult mézeskalácsos habból galuskákat szaggatunk. Személyenként 3-4-et kistá-nyérra csúsztatunk, és a vaníliamártással körülöntve, konyakos szilvával díszítve kínáljuk. A vaníliamártáshoz a tojást meg a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A vaníliarudat felhasítjuk, belsejét a tejbe kaparjuk, felforraljuk, majd a t?zr?l lehúzzuk, és a tojásos masszát habver?vel verve óvatosan belekeverjük. A t?zre visszatesszük, és szüntelenül verve addig melegítjük, amíg s?r? krémmé válik. Ezután h?lni hagyjuk.


Elkészítési id?: 30 perc + h?tés.
Egy adag: 820 kcal / 3427 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji furmint 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY