Megjelenítés módja:
 
Előző 1 672 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Reg?s halászlé

Hozzávalók

60 dkg filézett ponty
(vagy egyéb, szálka
nélküli édesvízi hal), só
25 dkg vegyes leves-
zöldség, 1 vöröshagyma
1 ev?kanál olaj
1 kiskanál f?szerpaprika
1 babérlevél, Vegeta
?rölt bors
1-1 ev?kanál kapribogyó
1 zöldpaprika
1 kiskanál liszt
1 ev?kanál mustár
1 dl tejföl
2 dl száraz fehérbor
citromlé
cukor

      El?készítése: a filézett halat csíkokra szelem, megsózom és félreteszem. A megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldséget 1 liternyi hideg vízbe dobom. A felaprított vöröshagymát az olajon megfuttatom, majd a t?zr?l lehúzom, összekeverem a pirospaprikával és felöntöm fél deci vízzel. Összeforralom, majd a babérlevéllel, vegetával, borssal a bezöldségelt levesbe öntöm. Majdnem puhára f?zöm, majd hozzáadom a kapribogyót. A zöldpaprikát kicsumázom, és karikára vágom. Elkészítése: a liszttel, mustárral, tejföllel elkevert bort a forrásban lév? zöldséglevesbe öntöm. A citromlével és a cukorral enyhén pikánsra ízesítem. Kevergetve felforralom, végül a halcsíkokat és a zöldpaprika-karikákat beledobom. Kis lángon, 15 percig forralom, de már nem keverem meg.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 347 kcal / 1458 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Tolnai zöldveltellini `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY