Megjelenítés módja:
 
Előző 1 598 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Gyömbéres tökkrémleves

Hozzávalók

4 egyforma kicsi kanadai
sonkatök, 1 vöröshagyma
1 körömnyi friss
gyömbér (vagy
1 kiskanál gyömbérpor)
1 dl tejszín
2 tyúkhúsleveskocka
citromlé, só, cukor
a tetejére:
1 csokor petrezselyem
pirított tökmag

      El?készítése: a megmosott és szárazra törölt tök kerek végét levágom, így négy "labdát" kapok. (A levágott négy hosszúkás darabot a süt?ben meg lehet sütni.) A labdákat el?melegített, forró süt?ben annyi ideig sütöm, amíg a színük kissé megsötétedik, de még nem esnek össze. El?ször magos belsejüket eltávolítom, majd a tökök húsát kiskanállal úgy kaparom ki, hogy ne szakadjon át a héjuk. Amíg a tök sül, a hagymát és a gyömbért meghámozom, majd mindkett?t megreszelem. A tökhúst a hagymával és a gyömbérrel 3 deci vízzel s?r?re turmixolom. Elkészítése: a tökpürét fazékba öntöm, rátöltök még 3 deci vizet és a tejszínt, belemorzsolom a húsleveskockákat, citromlével, csipet sóval, cukorral f?szerezem. Kevergetve 5 percig f?zöm, majd elosztom a tökhéjakban. Petrezselyemmel és tökmaggal díszítve kínálom.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 171 kcal / 718 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Somlói tramini 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY