Megjelenítés módja:
 
Előző 1 662 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pikáns tengeri hal

Hozzávalók

60 dkg mélyh?tött
tengerihal-filé
só, 1 citrom
1 kis vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
6 dkg vaj
3 ev?kanál liszt, 2 dl tej
1 húsleveskocka
késhegynyi ?rölt fehér bors
2 dl tejföl, csipetnyi cukor

      El?készítése: a halat szobah?mérsékleten (vagy mikrosüt?ben) félig felolvasztom, 4 szeletre vágom, és mindkét oldalukon megsózom. A citromot megmosom, héjából egy mokkáskanálnyit lereszelek, levét kicsavarom, és rácsöpögtetem a félig még fagyos halszeletekre. Így hagyom állni, amíg felenged. A hagymát megtisztítom, finomra aprítom, 2 deka vajon megfony-nyasztom és félreteszem. Elkészítése: 2 deka vajat 1 ev?kanál liszttel habzásig melegítek, majd ráöntöm a tejet, és kevergetve, s?r?re f?zöm. Közben belemorzsolom a húsleveskockát, és borssal, citromhéjjal f?szerezem. A t?zr?l lehúzva belekeverem a tejfölt, és cukorral pikánsra ízesítem. A citromos halszeleteket lisztbe forgatom, majd a maradék vajon mindkét oldalukon átsütöm. Ezután belefektetem a mártásba, és fed? alatt 5 percig kis lángon párolom. Tálaláskor olajbogyóval és felaprított petrezselyemmel meghintem a tetejét.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 320 kcal / 1280 kJ.
Italajánlat: Chateau Kajmád Chardonnay barrique 2001.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY