Megjelenítés módja:
 
Előző 1 372 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Menü 30 perc alatt

Hozzávalók

a borleveshez:
5 dl félédes fehérbor
3 tojássárgája
3 dl tejszín
3 csapott ev?kanál
porcukor
késhegynyi ?rölt
szegf?szeg
levesbetétnek:
10 dkg nagy szem?,
világos szín? kaliforniai
mazsola
a tetejére:
10 dkg cukrozott
tejszínhab
a narancsmázas
csirkéhez:
2 kicsi (egyenként
kb. 80-dkg-os)
grillcsirke, Knorr
Delikát Extra
tengeri sóval
?rölt bors
1 nagy citrom
a mázhoz:
15 dkg narancsdzsem
2 ev?kanál frissen
facsart citromlé
1,5 ev?kanál bourbon
whisky vagy konyak
1 kiskanál reszelt
citromhéj
2 késhegynyi ?rölt
szegf?szeg
a körethez:
60 dkg mélyh?tött
brokkoli
a gyümölcstálhoz:
friss egzotikus gyümölcsök
vegyesen, tetszés szerint
(ezek függvényében
citromlé, esetleg cukor)

      0-5. perc A süt?t bekapcsoljuk, és amíg 220 °C-ra (légkeveréses süt?ben 205 °C) fölmelegszik, a csirkéket hosszában kettévágjuk, megmossuk, leszárogatjuk, delikáttal, borssal minden oldalukon bedörzsöljük. A citromot héjastól vékonyra felszeleteljük, felét egy kisebb tepsi aljára terítjük. A fél csirkéket b?rös oldalukkal fölfelé a tepsibe fektetjük, és a maradék citromkarikákat rászórjuk. Alufóliával vigyázva befedjük, nehogy a csirke b?réhez érjen, mert süléskor hozzáragad, majd a tepsit a süt?be toljuk. 1,5 liter sós vizet felteszünk forrni. 6. perc A mártáshoz az ösz-szes hozzávalót kis lábasban jól összekeverjük, és kis lángon 4 percig f?zzük. 10. perc A brokkolirózsákat felengedés nélkül a már lobogva forró vízbe szórjuk, és kb. 10 perc alatt roppanósra f?zzük. 15. perc A csirkér?l a fóliát levesszük, a fél madarakat a mártással egyenletesen bekenjük, és a lángot közepesre mérsékelve tovább sütjük. 17. perc Közben a leveshez a mazsolát meleg vízben megmossuk, és jól lecsöpögtetjük. A szobah?mérséklet? hozzávalókat - a bort, a tojások sárgáját, a tejszínt -, a cukrot és a szegf?szeget turmixgép kever?poharába töltjük, és 1-2 perc alatt simára keverjük. 22. perc A brokkolit lesz?rjük, és hagyjuk lecsöpögni. 25. perc A levest csészékbe adagoljuk, a mazsolát elosztva belekeverjük, majd a tetejét tejszínhabrózsákkal díszítve azonnal tálaljuk. 30. perc Az egzotikus gyümölcstálat már órákkal korábban elkészíthetjük, csak ki kell venni a h?t?b?l. Amíg a levest kanalazzuk, a csirke sülhet, csak az utolsó pillanatban vegyük ki, és a f?tt brokkolival adjuk asztalra.



Italajánlat: leves: félédes fehérbor (Badacsonyi szürkebarát 2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY