Megjelenítés módja:
 
Előző 1 281 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pulyka kókuszbundában

Hozzávalók

15 dkg szójacsíra
(konzerv)
2 csomó újhagyma
fél mangó
1 csokor metél?hagyma
1 tojás
3 ev?kanál liszt
15 dkg kókuszreszelék
4 kisebb szelet
pulykamellfilé
só, ?rölt fehér bors
2 ev?kanál vaj
2 ev?kanál olaj
0,5 dl száraz fehérbor
1 csapott kiskanál
étkezési búzakeményít?
1 mokkáskanál sambal
oelek f?szer (nagyobb
élelmiszerüzletekben,
Ázsia-boltokban kapható)
só, cukor
1-2 ev?kanál citromlé

      A szójacsírát levét?l lecsöpögtetjük, az újhagymát megtisztítjuk, és zöldjével együtt kisujjnyi darabokra vágjuk. A mangót félbevágjuk, magját kiemeljük, a gyümölcs felét meghámozzuk, és vékony cikkekre szeljük. A metél?hagymát ollóval finomra aprítjuk. A tojást felverjük, 1 ev?kanál lisztet és 5 deka kókuszreszeléket apránként beleszórunk, habver?vel jól összekeverjük, és félretesszük. A pulykasze-leteket megmossuk, leszárogatjuk, gyengén kiveregetjük, és megsózzuk, megborsozzuk. A maradék lisztbe, a kókuszos tojásba, végül a maradék kókuszreszelékbe forgatjuk. Kissé rányomkodjuk, nehogy sütéskor leperegjen. 1-1 ev?kanál vajat és olajat serpeny?ben megforrósítunk, és a pulykaszeleteket közepes lángon oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük rajta. A szójacsírát és az újhagymát egy másik serpeny?ben a maradék vajon meg olajon kevergetve megpirítjuk. A bort ráöntjük, és még 5 percig f?zzük. Közben az étkezési keményít?t 2 ev?kanál vízzel simára keverjük, és a zöldségekhez adjuk. A sambal oelekkel, sóval, 1 csipetnyi cukorral és a citromlével pikánsra ízesítjük. A mangószeleteket hozzáadjuk, végül a metél?hagymával és a bundázáskor visszamaradt kókusszal megszórjuk. A pulykaszeletek mellé azonnal tálaljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 790 kcal / 3308 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Siklósi chardonnay barrique.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY