Megjelenítés módja:
 
Előző 1 947 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zsömlegombóc

Hozzávalók

3 zsömle
2 ev?kanál olaj
40 dkg finomliszt
2 tojás
1 csapott mokkáskanál só

      A szikkadt zsömléket kockákra vágjuk, és kiolajozott tepsiben megpirítjuk. A lisztet tálba szórjuk, a tojásokat beleütjük, megsózzuk, és apránként adagolva fakanállal annyi hideg vízzel keverjük össze, hogy s?r? galuskatésztát kapjunk. A pirított zsömlekockát beleforgatjuk. A tésztát ev?kanállal lobogva forró, sós vízbe szaggatjuk, és addig f?zzük, amíg a gombócok feljönnek a tetejére. Fontos, hogy a galuskatésztát nem szabad simára kikeverni, mert akkor f?zés közben nem áll össze. Tálalás el?tt vágjunk ketté egy gombócot, és kóstoljuk meg, hogy átf?tt-e.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 725 kcal / 3030 kJ.
Italajánlat: pilseni tipusú világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY